Водещи новини

Връчват на „Асарел-Медет“ Сертификат за защитен доброволен браншови стандарт

На 29-30 септември в Пловдив ще се проведе третото издание на Европейския минен бизнес форум, по време на който ще бъдат връчени официално и първите сертификати на две от водещите минни компании

 у нас, защитили доброволния браншови Стандарт за устойчиво развитие. Едната от тях е „Асарел-Медет“ АД, съобщиха от Българската минно-геоложка камара. Стандартът има за цел обедини компаниите от бранша в България около общи ангажименти за прилагане на най-добри практики по устойчиво развитие. По този начин фирмите ще работят за постигане на трайна икономическа стабилност и ефективност, осигурено бъдеще от гледна точка на запасите, иновативност и технологичен напредък, безопасен труд, минимален екологичен отпечатък, повишаване на икономическия стандарт и визия за бъдещето на местните общности и др.
Българската минерално-суровинна индустрия е първата в Европа, която създаде стандарт за устойчиво развитие на отрасъла. Той е разработен от БМГК и беше представен за първи път по време на второто издание на Форума през 2012 г., когато получи висока оценка от ресорните институции у нас и от представителите на Европейската комисия.
 Европейският минен бизнес форум се организира на всеки две години от Българската минно-геоложка камара (БМГК) съвместно с Министерство на икономиката и енергетиката и Европейската асоциация на минните индустрии (ЕВРОМИН). Третото му издание е под патронажа на министъра на икономиката и енергетиката Васил Щонов.
Форумът се провежда в рамките на Международния технически панаир – Пловдив и ще бъде съпътстван от специализираното изложение „ИНТЕРМИН Експо – Всичко за добивната индустрия”. 
Сред ключовите говорители  на форума ще бъдат д-р Корина Хебестрайт, изпълнителен директор на ЕВРОМИН, г-н Думитру Форнеа, член на Европейския икономически и социален комитет, г-жа Марина Стефанова, изпълнителен директор на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, г-н Красен Станчев, председател на Института за пазарна икономика и редица други водещи експерти, представители на европейски институции и минни компании. 

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.