събота , 27 април 2024

Трети в генералното класиране на миньорската спартакиада е отборът на „Асарел-Медет“ АД

Над 350 състезатели от над 15 отбора се включиха в игрите на Третата открита спартакиада на миньорите, провели се между  3 и 7 септември

в Курортен комплекс „Свети Свети Константин и Елена”. Традиционен организатор е Федерацията на независимите синдикати на миньорите към Конфедерацията на независимите синдикати в България. Отборът на „Асарел-Медет” АД се класира на трето място в генералното класиране, съобщиха от отдел „Комуникации“ на компанията. Пред „Асарел-Медет” АД се класираха единствено отборите на „Марица – Изток” ЕАД  и „Елаците Мед”, но те участваха с много повече състезатели в повече спортни дисциплини, уточнява се в прессъобщението.
„Асарелци” завоюваха седем отборни шампионски титли. При бриджьорите първото място спечелиха Стоян Радивчев, Николай Немигенчев, Георги Елшишки, Стайо Чамов, Манол Кънев и Минчо Карамусалов. Най-високото отличие взеха и шахматистите в състав Петър Хаинов, Иван Смилянов и Стефан Пенев. Женският дует Мария Оряшкова и Йоана Добрева нямаха конкуренция във вдигането на пудовка, а заедно с Калина Стефанова спечелиха и отборното състезание по плажна борба. „Асарел – Медет” доминира и в тениса на маса, като при  мъжете отборната титла спечелиха Асен Попниколов, Стоян Лалков и Пенко Тушлеков. В женската надпревара над всички бяха Даниела Христова и Кристина Драганова. Те показаха умения и в „тихите” спортове като спечелиха второто място на спортна табла и шахмат. Първо място в екзотичната дисциплина „петанк” спечели и дуетът Тодор Ангелов и Събко Мехтеров.
Добри думи за представянето си заслужават и футболистите, които загубиха едва на полуфинала след изпълнения на дузпи от бъдещия шампион – първия отбор на „Марица Изток”. Слабо утешение за тима  е третото място, завоювано с 2:1 над втората формация на въгледобивното дружество.
Наградите бяха връчени на специална церемония лично от президента на КНСБ Пламен Димитров. 

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.