събота , 27 април 2024

Купи и златни медали от международния фестивал „Златен помпон“ за мажоретките от ОДК

Два мажоретни състава от Панагюрище – „Елинор“ и „Бейби Елинор“ към Обединен детски комплекс,  участваха в дванадесетото издание на Международния мажоретен фестивал „Златен помпон

 в черноморския комплекс „Албена“.Фестът събра участници от 10-ина града в България и отбори от Русия и бе открит на 5 септември. Конкурсната програма стартира със състезание за соло изпълнители, дуо и трио формации. В категория батон, възрастова група “Cadets”, първо място спечели Паола Червенкова, второ Стелли Кроснарова и трето  Кристина Мичкюрова от мажоретен състав „Бейби Елинор“, съобщи хореографът им Елеонора Найденова. В категория помпон, възрастова група Cadets, Стелли Кроснарова спечели трето място, а в трио формацията – Стилияна Кирилова, Марина Йорданова и Ивона Караиванова втора позиция. В категория батон, възрастова група Juniors, соловото изпълнение на Мария Ралчева ѝ донесе златен медал. Златни медалистки в същата категория, но във възрастова група Seniors, станаха Радина Мичкюрова и Мария Ралчева като дуо. В категория помпон, възрастова група Juniors, призовото трето място спечели Тихомира Такучева, съобщи г-жа Найденова. Тя подчерта, че голямо удовлетворение и чувство на гордост е предизвикала перфектната игра на МС „Бейби Елинор“, който се е състезавал в група Cadets, категория помпон. „Уморителните тренировки в залата се увенчаха с успех. Сред силна конкуренция с отбори от Русия и България те завоюваха първо място – купа и грамота“, коментира ръководителят им Елеонора Найденова.
Конкурсната програма в следващите дни е продължила с големи състави в категориите: батон, помпон, флаг, микс и парадни танцови мажоретки. МС „Елинор“ е спечелил купа за първо място в категория мини флаг; първо място – купа и грамота, в категория батон, и второ място – купа и грамота, в категория помпон.
За цялостно представяне на двата отбора панагюрските момичета са получили специалната награда на БМА – купа и диплом. Мъжкото жури е отредило наградата и за най-атрактивна мажоретка, за каквато е била определена Николета Дошекова. И в тазгодишното издание компетентно жури със сертификати за международни съдии е оценявало по точкова система на съдийски фишове отборите на конкурсната програма. Член на журито е била и Елеонора Найденова.
На базата на спечелените първи места в двете възрастови групи – Cadets и Seniors, двата отбора от Панагюрище получават квота за участие в Европейския шампионат за мажоретки догодина в Бърно, Чехия, както и право на участие в Европейския Гранд При, който ще се проведе също през 2015 година в Сегед, Унгария.
Организатори на фестивала „Златен помпон“ са Министерството на образованието и науката, БМА и Сдружение „За децата на Добрич“.

         

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.