Водещи новини

Гарант за развитието на Панагюрище е „Асарел-Медет“, в ход е строежът на Центъра за лъчетерапия

През годините „Асарел-Медет” се утвърди като гарант за устойчиво развитие както на отрасъла, така и на община Панагюрище,

подчерта днес в празничното си слово зам.-министърът на енергетиката и икономиката Антон Павлов по време на професионалния и фирмен празник на компанията в с.Панагюрски колони. „Добре, че България има такива ръководители като Вас“, обърна се високопоставеният гост към председателя на Надзорния съвет на компанията проф.д-р Лъчезар Цоцорков. Зам.-министър Павлов подчерта, че в панагюрското дружество работят „доказани професионалисти“.
На високия професионализъм акцентува в словото си и вицепрезидентът на „Фьост Алпине Интертрейдинг“, Австрия, – стратегически партньор на „Асарел-Медет“ АД от 1999 година. През изминалите години „високи професионалисти управляваха това дружество“, каза гостът и поздрави мениджърския екип на панагюрската фирма за постигнатите успехи. „Фьост Алпине Интертрейдинг“ и в бъдеще ще подкрепя всички проекти и инвестиции на „Асарел-Медет“ и сме щастливи от нашето партньорство, заяви той.
Висока оценка за работата на най-голямата миннодобивна компания в България даде и областният управител Иван Йорданов, който изказа гордостта си, че предприятие като „Асарел-Медет” АД е на територията на област Пазарджик. Ретроспекция на реализираните от „Асарел-Медет“ проекти в полза на община Панагюрище през последните години направи кметът Никола Белишки. Той съобщи, че в ход е строежът на Центъра за лъчетерапия, решението за който бе взето през 2012 година.
„Вие сте щастливци, че работите в едно от най-добрите предприятия в страната“, обърна се към колектива на „Асарел-Медет” АД президентът на КНСБ Пламен Димитров. Той определи панагюрската фирма като №1 по липса на травматизъм и пожела на всички да получават не по-малко от 2 700 лева заплата. На значимостта и  перспективата пред минния бранш наблегна в краткото си слово синдикалистът Владимир Топалов от КТ „Подкрепа“.
Както всяка година за празника на миньора „Асарел-Медет“ АД получи десетки поздравителни адреси, сред които от държавни глава Росен Плевнелиев, вицепрезидентът Маргарита Попова, служебният премиер проф.Георги Близнашки, служебният вицепремиер и министър на икономиката и енергетиката Екатерина Захариева, редица фирми и кметства, панагюрските ротарианци, лъвове и туристи.
След тържествената част по традиция се изви дълго фирмена хоро, което поведоха председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет” АД и фирменият знаменосец Иван Раленеков, минен инженер с 35-годишен непрекъснат трудов стаж в предприятието.
Водещи на забавната програма бяха актьорите Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев. Празнуващите аплодираха майсторските изпълнения Теодосий Спасов и неговия бенд, танцьорите от „Тангра” към  читалище „Искра-1872” в село Попинци, панагюрския Павароти Никола Скачков
Примата на българската естрада Йорданка Христова  разнежи с песните си част от присъстващите, особено от нежната половина, а фолк певицата Глория влуди друга част от публиката. Много овации имаше и за певеца
 Орлин Павлов.
По традиция в Деня на миньора първата нотка тържественост придаде духовият оркестър „Делчо Радивчев” към читалище „Виделина” – Панагюрище. По традиция професионалният празник на „Асарел-Медет“ АД започна с молебен за здраве и благополучие, отслужен в църквата „Свети Иван Рилски” от архиерейския наместник на Панагюрска духовна епархия протойерей Атанас Манолов.

Вижте още

Работни места има в изобилие в общините Панагюрище и Стрелча, желаещите за работа са кът

Дирекция „БЮРО ПО ТРУДА”  – Панагюрище съобщава, че къъм 6 март свободните работни местаза специалисти …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.