Водещи новини

В ОДЗ „Звънче” ще работят по проекта „Готови за училище”

Одобрени сме да работим по проекта „Готови за училище” през цялата предстояща учебна година 2014/2015г., потвърди за oshtepan.com директорът Гинка Златарева.

Основните цели са цялостното включване в ранния образователен процес на деца от семейства в неравностойно положение и увеличаване посещаемостта в детските градини. Златарева уточни, че помощ при изготвяне на включването в проекта са получили от Олег Комсалов от Фонда за превенция на престъпността – ИГА Пазарджик.
Чрез „Готови за училище” на малчуганите от целевата група ще им бъде заплащана месечната такса за посещение, както и осигурени ваучери за храна. На 5 септември предстои обучение на включените от „Звънче” в проекта.
По проекта в цялата страната ще бъдат обхванати 6000 деца от уязвими общности на възраст между 3 и 5 години. Дейностите ще бъдат осъществени с помощта на 23 неправителствени организации – партньори по проекта, и с институционалната подкрепа на общините и детските градини в 240 населени места в България.
Очакваният ефект от изпълнението на мерките по проекта е значително увеличаване на записването и посещаемостта на деца от уязвими общности в детските градини. В следствие на това, тези деца ще подобрят познавателните си и социални умения. Тези подобрени умения ще повишат тяхната училищна готовност, което ще увеличи шансовете им за по-добро образование и по-добри работни места в бъдеще.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.