Водещи новини

Заради презаверката на рецептурните книжки – РЗОК Пазарджик ще работи следващите две съботи

Регионалната здравноосигурителна каса ще работи извънредно в двете оставащи съботи до края на месеца – на 23 и на 30 август.

Целта е да се даде възможност на гражданите, които все още не са презаверили рецептурните си книжки, да направят това, съобщават от telekabeltv.bg. С цел облекчаване на гражданите със заболявания, по които се изисква презаверка в рецептурните книжки от тризначни на четиризначни кодове, от Здравната каса ще работят извънредно. Две поредни съботи – на 23 и 30 август, гражданите ще бъдат обслужвани от 8 до 13 часа единствено в сградата на РЗОК – Пазарджик. В останалите работни дни презаверка ще се прави във всички офиси на Здравната каса.
Ако някой не успее да си презавери книжката до края на месеца, през септември, когато вземе рецепта от личния си лекар, ще отиде първо в РЗОК по местоживеене да му презаверят рецептурната книжка и след това – в аптеката, да си получи лекарствата, акцентираха и от НЗОК.
Презаверяването на рецептурните книжки се наложи заради синхронизирането на международните кодове на заболяванията.

Вижте още

Първа по рода си безплатна национална скринингова кампания за рак на дебелото черво започна в цяла България

Впечатляващата с мащаба и общественото си значение кампания „Заедно срещу рака на дебелото черво“, инициатива на Фондация …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.