понеделник , 6 май 2024
Водещи новини

Над 6000 молби са подадени за целевата помощ за първокласниците

6 165молби-декларации за отпускане на еднократна целева помощ за деца, записани  в първи клас за учебната 2014/2015 г. по реда на Закона за семейни помощи за деца са подадени към 18 юли 2014 година.

От Агенцията за социално подпомагане припомнят, че размерът на помощта е 250 лева. Издадените заповеди за отпускане на финансовото подпомагане са 2 136, които се отнасят за 2 148 деца. Заповедите за отказ са 5, а 4 026са в процес на обработка.
Право на тази помощ имат семейства, чиито деца са записани за първи път в първи клас на държавно или общинско училище и средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца преди подаване на молба-декларацията е по-нисък или равен на 350 лева. Този доходен критерий не се изисква за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и деца, настанени в приемни семейства и в семейство на роднини или близки. Молби се подават след записване на детето в първи клас, като крайният срок е 30 септември 2014 г. Помощта се възстановява, ако детето не постъпи в училище.
За миналата учебна година такава помощ бе отпусната за 48 845 първокласници, като от дирекция „Социално подпомагане” Панагюрище бяха издали 157 заповеди за отпускане на помощта за 159 деца.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.