Кръстьо Тютюнджиев става на 84 години

Най-важното е да накараме децата да обичат спорта, категоричен е Кръстьо Тютюнджиев, дългогодишен треньор по лека атлетика, подготвял поколения панагюрци-бегачи.

Днес празнува 84-ия си рожден ден, а през 2014 година се навършват 60 години от началото на професионалната му заетост.
Започва кариерата си през 1954 година като организатор по лека атлетика в едно от панагюрските предприятия. Само три години по-късно на областно ниво забелязват успехите, които постигат тренирани от него работници и ученици. Създава се Школа по лека атлетика, на която става директор.
Панагюрци познават г-н Тютюнджиев и съпругата му Борислава, която е не по-малко популярна в спомените на поколенията – като учител по физическо и специалист по гимнастика. Днес двамата ще съберат децата, внуците и правнуците му, в къщи, където в любимия им кът ще празнуват рождения ден.
Кръстьо Тютюнджиев не спира да се занимава с треньорска работа и сред последните му бегачи са Никола Ралчев, Стефан Кеков. Наесен двамата с Дончо Калпаков, с който работят в КЛА „Борис Мулешков”, ще правят селекция сред панагюрските деца. Не работим с много състезатели, но който остане е качествен и стабилен, споделят двамата.
През свободното си време Кръстьо Тютюнджиев обича да гледа спорт, като не изпуска нищо от лекоатлетическите европейски и световни първенства и състезания. Почти всичките му внуци са се докоснали до спорта и със смях признава, че сигурно и той има пръст в това. Споделя, че се радва на постиженията си и на постигнатото от наследниците му. Убеден е, че често трудолюбивите деца по стадионите постигат повече от тези с талант, но не полагащи достатъчно усилия.

Вижте още

До 31 март е записването за конкурса „Оборище – факел на свободата“2024

Деветият  Национален конкурс за изпълнение на революционна поезия и проза  „ОБОРИЩЕ – ФАКЕЛ НА СВОБОДАТА” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.