понеделник , 24 юни 2024
Водещи новини

Бончевски учителки – на квалификация в ЦЕРН, Женева

Учителките от СОУ „Нешо Бончев” Теменужка Хаинова и Радка Семова са класирани заедно с още само 30 свои колеги от страната, да участват в Националната учителска програма в ЦЕРН – 2014 година.

В списъка, публикуван от Министерството на образованието и науката присъстват и имената на още трима учители от областта – по един от Пазарджик, Велинград и Ракитово.
Национална учителска програма за обучение на учители по физика и астрономия в ЦЕРН – Женева, организирана от просветното министерство съвместно с образователния офис в ЦЕРН ще се проведе в периода от 27 юли до 2 август. Посещението в Швейцария и Европейската организация за ядрени изследвания (CERN) е част от по-голямата национална програма на МОН – „Квалификация”. Основната ѝ цел е подобряване качеството на българското образование и обучение чрез осигуряване на условия за професионално усъвършенстване и подпомагане постигането на професионална стабилност, по-висок обществен статут на педагогическите кадри за утвърждаване ролята им на ключов фактор в общество, основано на знанието.

Вижте още

Отборът на ОУ „20 април“ ще представя област Пазарджик на Националното ученическо състезание „Млад огнеборец“

На 16 май на стадион “Зоната на здравето” в гр. Пазарджик се проведе областният кръг …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.