петък , 26 април 2024

Записването за „Пъстър свят” до 20 юли, двама от журито са сигурни

Вторият международен младежки фестивал „Пъстър свят” ще се проведе от 5 до 7 септември.

В него могат да вземат участие танцови фолклорни ансамбли от страната и чужбина, подали заявки за участие по предварително одобрени от организационния комитет формуляри и представителни материали до 20 юли 2014 година, съобщиха от Общината. Неофициално oshtepan.com научи, че все още официални заявки няма, както и че двама от членовете на тричленното жури са вече сигурни.
„Пъстър свят” отново ще има конкурсен характер, като по регламент (може да бъде открит на panagyurishte.org) е предвидено – Специалната награда – ГРАН ПРИ да е 1 000 лева; Първо място – 700 лева, плакет и диплом; Второ място – 500 лева, плакет и диплом; Трето място – 300 лева, плакет и диплом.
За конкурсната програма участниците ще трябва да имат подготвени по два национални танца – до 10 минути, както и фрагменти за дефиле, програма за откриване, предвидена възможност за включване в сборни концерти.
Повече за първото издание на „Пъстър свят” през 2013 година – четете тук.

Вижте още

Кукери от с.Бъта привлякоха вниманието на туристическото изложение ”ВАКАНЦИЯ & СПА”

Днес в Централното фоайе на Интер Експо Център министърът на туризма Зарица Динкова откри официално …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.