понеделник , 6 май 2024

Лицето, готово да ни крие, във вестник „Още ПЛАМ“

ИзНеВярата е нарушение на пълнотата, на цялото, на доверието, на опората. Не вярваме – на другия, но и нещо е разклатило опората в нас самите. Предаваме – другия, но и нещо от и в себе си.

Предаваме подсъзнателните си нива, като се движим по повърхността и не дълбаем навътре в проблема. Заставаме с едно от двете си лица пред света – с лицето, готово да ни крие. Нас и истината за нас. От другите. И от нас“. Това пише в новия брой на вестник „Още ПЛАМ“ колумнистът Дарина Дечева в „Размишльотини на тра-ла-лежа“. Номинираният за Творец на годината дърворезбар Иван Ушев пък разсъждава, че „човек се ражда с празнина, наречена живот…“  
Във връзка с вирусите, които ни мъчат през летния сезон, съвети дава проф.д-р Лука Кръстев. Три са акцентите, които вестник
„Още ПЛАМ“ извежда на първата си страница: стипендиите, които ще бъдат дадени в ОУ“Проф.М.Дринов“ от фонд „Ваня Ангелова“, сключения ново договор между Община Панагюрище и „Асарел-Медет“ АД за финансово подпомагане на различни общински дейности и решението на Общинския съвет на БСП за бързи предсрочни парламентарни избори.
Както виинаги предпоследната страница е посветена на спорта – медалите на тенисистките ни във Висшата лига и подготовката на Илия Царски за планинско „Панагюрище“, което ще се проведе в началото на юли.

 

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.