четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Ще повишават правната култура на малолетните и непълнолетните

Със стартирането на новата учебна година през септември, от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви при малолетните и непълнолетните, имат пълна готовност за реализация на програмата им „Ученически взаимодействия”.

Основните й двигатели, членове на Комисията, ще бъдат Недялка Баракова, Петрана Иванова и Боянка Врагова. Главната цел ще е повишаване правната култура на малолетните и непълнолетните, информираност на учениците относно институциите, работещи с деца, превенция на рисковите поведения, проблемите на насилието, обясни секретарят на Комисията Боряна Шкодрева. Информационна кампания и „Дни на ненасилие в училище” ще бъдат проведени в началото на ноември, конкурси по темата за ненасилието ще се организират през пролетта на 2015 година, както и тематичен концерт. Една от дейностите на възпитатели и членове на Комисията ще е чрез анкетна карта да бъдат събрани данни относно насилието, институциите, работещи с деца, какво е тормоз.
Освен програмата „Ученически взаимодействия”, от Комисията бе подготвена и Програма срещу различните видове зависимости, планирани дейности по превенция на агресията, здравословния начин на живот, спортни прояви.
Приемната на Местната комисия е в сградата на ЦДГ „Брезичка”.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.