петък , 19 април 2024

По проект създават кът „Билкарница” в ЦДГ „Надежда” с.Бъта

Почистване на двора, оформяне на алпинеум, оформяне на кът „Билкарница”, закупуване на цветен разсад, луковици, билки – разсад, монтиране на пясъчник, детска къщичка за тематични игри „Магазин”, беседка, кошчета за отпадъци – са част от дейности, които ще извършват от ЦДГ „Надежда” с.Бъта.

Те са по проект „Живата природа – приятел в детската градина”, спечелен в кампанията „За чиста околна среда – 2014” на Предприятието за управлението на дейностите по околната среда (ПУДООС) към екоминистерството.
Директорът на „Надежда” Мария Рендакова уточни, че с реализацията на дейностите ще се продължи традицията в детската градина да се работи с акцент върху екологичното възпитание на децата, част от заниманията ще се провеждат на открито в обновените кътове, ще се провеждат ежедневни наблюдения на промените на живата и неживата природа, чрез непосредствен контакт. В проекта ще участват 35 деца, разделени в две групи, родителите им, и персоналът на градината. Проектът се очаква да приключи до края на ноември тази година.
Над 3000 хиляди бяха подадените проекти от институции и организации от цялата страна, като приблизително една метвърт от тях получиха одобрение. Другите два, одобрени, проекта за община Панагюрище по темата „Обичам природата – и аз участвам” са на кметствата в с. Елшица и Панагюрски колонии.

Вижте още

Заболеваемостта от грип в област Пазарджик все още е под нивата за обявяване на грипна епидемия

Данните от последната седмица /15-21.01.2024 г./q подадени от сентинелните практики и генерирани от Информационната система …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.