Водещи новини

Регионалният министър зад полицентричен модел на развитие, Панагюрище е част от него

Докато съм министър на регионалното развитие ще продължа да отстоявам позицията 67 града да имат достъп до финансиране до Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г., заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева във връзка с коментарите на Европейската комисия по отношение на Споразумението за партньорство.

При предходния мандат диспропорцията в развитието на регионите се задълбочи, значително изостанаха в своето социално-икономическо развитие малките градове, коментират от регионалното министерство в свое прессъобщение.
От самото начало като министър на регионалното развитие държа на умерения полицентричен модел на развитие, като инструмент за намаляване на различията между регионите, категорична е Терзиева. Не считам, че целият финансов ресурс трябва да бъде концентриран само в големите градове. Средните и малки градове имат също нужда от инвестиции, които ще стимулират растежа и ще подобрят условията на живот, допълни министърът.
Тя заяви, че тепърва предстои да стартират официалните преговори с ЕК за ОП „Региони в растеж”, по време на които ще отстоява позицията за 67 града.
Според предложението на министерството в областта ни Пазарджик е град от трето йерархично ниво, а Панагюрище и Велинград попадат в групата на градовете от четвърто йерархично ниво. Само София попада в първо ниво, във второ са 8 града и в трето общо 26.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.