петък , 19 април 2024

Изложбата „ПОЛИХРОМНО – МОНОХРОМНО” – симбиоза между двама панагюрски художници

Това са едни от най-добрите ми студенти, а вече ги виждаме като солидни автори, заяви вчера при откриването на изложбата „ПОЛИХРОМНО – МОНОХРОМНО” за панагюрските художници Петя Узунова и Николай Радулов, един от преподавателите им – доц. Свилен Костадинов. С това бе сложено началото на юнската седмица на изкуствата в Панагюрище.

Друг преподавател на двамата автори – доц. Румен Жеков изрази радостта си от пълната изложбена зала в Театъра, защото според него зрителят все повече се отчуждавал и ставал нихилистичен и критичен. Жеков изтъкна, че Узунова и Радулов са сред най-съвестните му студенти и не случайно са докторанти в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, че има симбиоза между тях. Доцентът обясни, че от изложбата Радулов се вижда в познатото му амплоа – с афинитет към фигуратива, класическата живопис, със строг колорит в картините – хроматичен и наситен. И автори, и гости, подчертаха ролята на Общината, помогнала за осъществяването на проекта на двамата автори. Видимо развълнувана Петя Узунова, сподели, че дали са харесвани и или не с Радулов – и двете неща имат еднакво значение за развитието им. Музикален поздрав отправи сестрата на Петя – неповторимата Иванина Узунова.
Откриването на проявата направи гл. експерт „Култура и вероизповедания” в Общинска администрация Магдалена Македонска. Събитието уважи целия кметски екип – градоначалникът Никола Белишки и заместниците му Галина Матанова и Георги Павлов, както и председателят на Общинския съвет – Веселина Зумпалова-Ралчева.

 

Вижте още

До 31 март е записването за конкурса „Оборище – факел на свободата“2024

Деветият  Национален конкурс за изпълнение на революционна поезия и проза  „ОБОРИЩЕ – ФАКЕЛ НА СВОБОДАТА” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.