четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Мария Габриел е заместник-председател на Групата на ЕНП в ЕП

Българският евродепутат Мария Габриел от ГЕРБ/ЕНП е избрана с голямо мнозинство за заместник-председател на най-голямата група в Европейския парламент. Изборът е бил на 4 юни, броени дни след избирането й за ръководител на делегацията на ГЕРБ в ЕНП.

 
Припомняме, че Мария Иванова Габриел беше трета в листата на ГЕРБ с кандидати за български представители в Европейския парламент.
Тя е завършила магистратура „Международни отношения и сравнителна политика“ в Института по политически науки в Бордо, Франция. По време на първия си мандат в Европарламента се отличи с активната си дейност в Комисията по правата на жените и равенството между половете (в която беше координатор на ЕНП), в Комисията по земеделие и развитие на селските райони, както и в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи като докладчик по визовата политика на ЕС и специално с ОАЕ.
През 2011 г. Мария Габриел беше Ръководител на наблюдателната мисия на ЕС на изборите в Демократична република Конго по предложение на Върховния представител на ЕС Катрин Аштън. През 2012 г. тя беше избрана за заместник-председател на ЕНП Жени, а през 2013 г. бе удостоена с приза „Евродепутат на годината” в категорията „Равенство на половете” 

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.