Готова е голяма част от визията на Общината за периода до 2020 година

Проектът на Общинския план за развитие 2014-2020 година – документ, очертаващ до голяма степен развитието на общността през следващите 7 години, е готов.

Към него има изготвена и стратегическа и финансова рамка, както и Програма за реализация с предложения за конкретни общински проекти.
Общият бюджет на Програмата е 432 332 962 лева, от които голямата част – 412 948 962 лева се планира да са от външни източници. Част от проектите са свързани със социализация на туристически обекти, създаване и развитие на туристически продукти, поддържане на общинска пътна мрежа, подобряване на средата за бизнес, обновяване на сградния фонд, благоустрояване на обществени пространства, обновяване и развитие на образователната инфраструктура, модернизация и развитие на здравните услуги. Най-голяма част от средствата – 170 141 609 лева са предвидени за опазване и съхранение на природни ресурси и със специфична цел отговорно управление на водните ресурси.
Публичното обсъждане документите ще е на 5 юни от 17.00 часа в сесийната зала Общината, като поканата отправя кметът Никола Белишки.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.