Водещи новини

Близо 80 дриновци днес държат изпит по математика

Около 61 900 седмокласници в страната се очаква да се явят на изпита по математика днес, съобщиха от Министерството на образованието и науката.

В ОУ „Проф. Марин Дринов” завършващите седми клас са 79. В 9.30 часа тази сутрин по-голяма част от тях бяха заели своите места. Квестори ще им бъдат учители от ОУ „20 април”, СОУ „Нешо Бончев” и ОУ „Отец Паисий” с.Попинци.
Изпитът се състои от 2 модула – първият е за национално външно оценяване и е задължителен за всички. Той съдържа 20 задачи от два вида – със структуриран отговор и със свободен отговор.  Продължителността на изпита е 60 мин., а максималният брой точки, който могат да получат учениците, е 65. Резултатът от националното външно оценяване по математика се записва като текуща оценка.Вторият (допълнителен) модул се състои от 4 задачи с отворен отговор, от които 2 задачи с кратък числов, символен или словесен отговор и 2 задачи с описание и аргументация на решението. Продължителността на този модул, който не е задължителен, е до 90 мин., а правилното решение на задачите носи 35 точки.
Максималният резултат от двата модула е 100 точки.
До 4 юни седмокласниците ще разберат оценките от изпита, който държат днес и от този, който положиха в сряда, 21 май – по български език и литература.
Националното външно оценяване по английски език, гражданско образование и природни науки е в периода 27-29 май. Провеждането на изпити за проверка на способностите по изобразително изкуство, музика, хореография и спорт ще са от 31 май до 6 юни.

Вижте още

Днес църката почита Св. Сава Освещени

Православната църква посвещава 5-ти декември на светеца Св. Сава Освещени, построил в края на живота …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.