Водещи новини

Първи резултати от изборите за целия ЕС – след 23.00 часа на 25 май

Изборната нощ на 25 май за Европейски парламент ще определи посоката на развитие на Стари континент в следващите 5 години.

Проекции на разпределението на депутатските места, базирано на последните екзит полове и изчисления, ще бъдат представяни на медиите след около 23.00 часа българско време, съобщиха още от Информационното бюро на Европейския парламент в България. Веднага след като гласуването приключи във всички държави членки, около 24.00 ч. ще започнат да бъдат съобщавани резултатите за целия Европейски съюз. Пресцентърът на Европейския парламент в Брюксел ще бъде отворен през почивните дни.
След изборите: първи стъпки към избирането на председател на Европейската комисия – на 27 май, настоящата Конференция на председателите – председателят на Европейския парламент и лидерите на политическите групи, ще се съберат в 12.30 ч., за да направят първоначална преценка на изборните резултати. Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц ще информира председателят на Европейския съвет Херман Ван Ромпой за основните заключения, направени от Конференцията на председателите. Европейският съвет, състоящ се от държавните и правителствените ръководители, ще се срещнат по-късно същия ден.

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.