четвъртък , 9 май 2024

За приемните деца е най-важна обичта

Национална годишна среща по приемна грижа „Приемната грижа: Всички гледни точки“ се проведе на 16, 17 и 18 май в София (парк – хотел „Москва“).

В нея участваха повече от 150 участници, сред които 80 приемни родители от цялата страна, 18 младежи, които живеят в приемни семейства, специалисти по приемна грижа, студенти и др.
В рамките на конференцията се обсъждаха грижата за децата в приемните семейства, професионализацията на приемната грижа и прилагането на приемната грижа в България. От направеното представяне на Агенцията за социално подпомагане стана ясно, че приемните родители наближават 2000, с почти толкова настанени деца. Програмата на събитието започна с емоционална презентация на приемния родител и председател на НАПГ Мирослав Долапчиев. Паралелно с презентациите по различни теми за приемните родители и специалистите, в съседна зала се провеждаше емоционална среща на млади хора под приемна грижа. НАПГ покани да се включат младежи, които живеят в приемни семейства, но и техните братя и сестри, които са родни деца на приемните родители. По време на тридневната среща бяха дискутирани въпроси, свързани с партньорството между специалистите и приемните родители, отношенията с родните семейства на приемните деца, въпросът със загубата и раздялата и др. В последния ден младежите направиха силна и емоционална презентация, в която казаха на присъстващите специалисти и приемни родители, че за тях е важно някой да ги обича и че трябва да се направи всичко възможно децата да са в семейства, а не в домове.
Информацията е предоставена от екипа по Приемна грижа Панагюрище.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.