Водещи новини

Donna и тази година застава зад „Не посягай на децата”

За трета поредна година в столицата ще се проведе инициативата „Не посягай на децата”.

Както и през 2013 година, и през настоящата, едно от лицата на кампанията ще е Donna. Другите популярни певци, колеги на талантливата панагюрка, които ще имат изпълнения пред Народния театър „Иван Вазов” са Жана Бергендорф, Сантра, Богомил, Ангел & Мойсей, Йоанна Драгнева, Voice of boys, Pavell & Venci Venc`. Отново патрон на „Не посягай на децата” ще е столичният кмет Йорданка Фандъкова.
Инициативата се провежда във връзка с Международния ден за защита на децата, жертви на агресия.
Насилието се очертава като един от основните проблеми, с който се сблъскват децата в България. Според официалната статистика държавните органи за закрила всяка година идентифицират и работят по приблизително 1800 случая на насилие над деца. Освен това, проведени проучвания показват, че много случаи на насилие остават скрити. 4 юни е ден, в който вниманието на обществото се фокусира върху проблема, почитайки паметта на загинали през 1982 година деца след израелска бомбардировка на жилищни квартали в Бейрут.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.