Водещи новини

Обичайно – партиите нарушават правилата за агитация

Въпреки че с кметска Заповед №291 от 24 април т.г се забранява поставянето на агитационни материали на автобусни спирки, електрически табла и стълбове, почти навсякъде в Панагюрище на такива обекти има вече разлепени предизборни плакати.

В същата заповед изпълняващият длъжността кмет на община Панагюрище в момента Георги Павлов е определил местата с общински табла, на които е разрешено да се поставят агитационни материали. Таблата са 7 в различни райони.
Основанието за издадената заповед е чл.44, ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и във връзка с чл.183 от Изборния кодекс.
За съжаление, това не е първи случай. Години наред предизборно се лепят плакати кой къде намери, без да се съобразява със закона. Ако човек се поразходи из общината, ще види, че още има неизчистени части от плакати от предизборната кампания за местна власт през 2011 година.
Днес отново повечето мераклии за евродепутати нарушават елементарни правила, още преди да са избрани. Какъв маниер да очакваме от тях, след като влязат в Европейския парламент?

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.