събота , 20 април 2024

Честваме 24 май с два концерта – във вторник със „За знаците и буквите – с песен, слово и танц” и в събота с Поли Генова

Десетки панагюрски изпълнители от всички възрасти ще се включат в празничния концерт – „За знаците и буквите – с песен, слово и танц”.

Той ще е от 18.00 часа на 20 май в Театър дом-паметник по случай 24 май – Деня българската просвета и култура и славянската писменост. Главният експерт „Култура” в Общинска администрация Магдалена Македонска уточни, че талантите, които ще греят на сцената са деца от ЦДГ „Първи юни”, самодейците от Духов оркестър „Делчо Радивчев”, ВГ „Радеан” – и двата състава при читалище „Виделина – 1865”, фолклорен нацнов състав „Средногорска жарава”, мажоретен състав при СОУ „Нешо Бончев” с фореограф Мария Бензарова, танцов състав при ОДК с хореограф Елеонора Мазнева, възпитаници на Обединената школа по изкуствата „Евгений Зумпалов” – Виктория Манева, Надежда Ковачева и Иванина Узунова с ръководител Нона Немигенчева, възпитаници от класа по китара на Стоил Атанасов, акордеониста Петко Златков, панагюрският Павароти Никола Скачков, музикантът Цвятко Ценов. На празничния концерт по традиция ще бъдат връчени и отличията Учител и Творец на годината.
На самия 24 май, отново ще има концерт и той ще е на площад „20 април”. От 10.00 часа ще започне честването и изпълненията на Поли Генова и „La Ti Da”.

Вижте още

До 31 март е записването за конкурса „Оборище – факел на свободата“2024

Деветият  Национален конкурс за изпълнение на революционна поезия и проза  „ОБОРИЩЕ – ФАКЕЛ НА СВОБОДАТА” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.