събота , 20 април 2024

Попинските деца във вълшебния свят на книгите

В рамките на Националната библиотечна седмица „Библиотеките откриват нови хоризонти за децата и учениците”, днес по инициатива на читалищната библиотека в с. Попинци учениците от втори клас при ОУ „Отец Паисий” с класен ръководител Велка Ковачева влязоха в ролите на предпочитани от тях герои

и четоха любими приказки в приятната обстановка на Детския отдел на библиотеката. Това съобщи за oshtepan.com секретарят на читалището Донка Шопова. Според нея малчуганите са показали много добра четивна техника и с голям интерес са се  запознали с творчеството на изучавани през годината автори: Джани Родари, Валери Петров, Ран Босилек, Елисавета Багряна, Стоян Михайловски, Езоп и др.
В рамките на Националната библиотечна седмица от 12 до 16 май библиотеката при читалище „Искра-1872”  – с. Попинци проведе различни инициативи,  между които и възможност  за безплатен читателски абонамент за нови читатели и безплатни библиотечно – информационни услуги, дни без глоби и санкции за невърнати книги и стартира кампания „Подари книга на библиотеката”. Кампанията ще продължи до края на месец май.  Всеки желаещ може да се включи и подари книги на библиотеката, предоставяйки възможност  и  други хора да ги ползват, разказа Донка Шопова.

Вижте още

До 31 март е записването за конкурса „Оборище – факел на свободата“2024

Деветият  Национален конкурс за изпълнение на революционна поезия и проза  „ОБОРИЩЕ – ФАКЕЛ НА СВОБОДАТА” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.