понеделник , 13 май 2024
Водещи новини

До 18 август е удължен срокът на „Панагюрище – столица на свободата”

Срокът на проекта „Панагюрище – столица на свободата” е удължен до 18 август, обясни зам.-кметът Георги Павлов.

От Управляващия орган са се съобразили с искането на Общината за промяна на доскорошната дата за приключване – 7 май, и заради реализирането на най-мащабният за местната власт проект в последните десетилетия – във ВиК-сектора. Стойността на „Панагюрище – столица на свободата” е 4 838 195 лева и включва ремонтни дейности по музеи „Райна Княгиня”, „Дудекова къща”, „Тутева къща”, „Лекова къща” и Посетителски информационен център в съществуваща сграда на Градски исторически музей.
В проекта е предвидено, че развитието на природни, културни и исторически атракции ще е чрез ремонт, реставрация и консервация; реконструкция и рехабилитация на допълнителна дребномащабна техническа инфраструктура в района на атракциите, улици за достъп, малки съоръжения за събиране на отпадъци, достъп за хора с увреждания; развитие на туристическата инфраструктура, необходима за нуждите на атракциите: указателни табели, пътеуказател и монументално-декоративен елемент „Стена на благодарността”.
В случай, че нямаше съгласие за официално удължаване на срока на проекта, съществуваше реална опасност от финансови санкции за неспазване на предварително обявената дата.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.