От „Еко – Хидро 90” оттеглиха жалбата си срещу Общината

Управителят на „Еко – Хидро 90” ООД инж. Иван Делчев е оттеглил жалбата си срещу решение на кмета на Община Панагюрище от 13 март т.г. за класирането и определянето на изпълнител на обществената поръчка

„Избор на изпълнител за извършване на основни строителни дейности по инвестиционен проект „Панагюрище – общински център с устойчива и екологична градска среда и високо качество на живот”. Това става ясно от публикуваното в началото на седмицата определение на Комисията за защитна на конкуренцията. В тази връзка от комисията се произнасят, че жалбата се оставя без разглеждане и производството се прекратява.
Зам.-кметът Георги Павлов обясни за oshtepan.com, че до утре се очаква да изчете 3-дневния срок за обжалване и след това ще може да бъде обявен официално и избраният изпълнител за облагородяване на централната градска част за около 5 милиона лева. Ако няма ново обжалване, очакванията са реконструкцията да започне и стротелството да протече нормално. Крайният срок за приключване на проекта е 20 март 2015 година.
Заради критики от Европейския съюз, от Правителството обявяваха от месеци, че подготвят промени в Закона за обществените поръчки. Такива бяха приети в края на април. Една от антикорупционните мерки е всички процедури ще бъдат публикувани в профила на купувача на интернет страницата на възложителите. Няма да се закупуват тръжни документации, а всеки участник ще може да си ги изтегля от интернет страницата на възложителя. Предвижда се и публикуване на всички протоколи от заседанията на комисията по оценка на офертите, както и публикуване на договорите за обществена поръчка. Въвежда се забрана, ако един участник не е предоставил на възложителя информация кои подизпълнители ще използва, той впоследствие да може да разчита на други подизпълнители.
Използван източник: в-к „Дневник”

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.