понеделник , 13 май 2024
Водещи новини

Априлци с медали и сертификати от „Математика без граници”

27 ученици от ОУ „20 април” са отличени с медали и сертификати в пролетния кръг на турнира за купата „Математика без граници”.

Състезанието е за ученици от II – VIII клас и се провежда в 4 кръга, като до момента са минали, есенното, зимното и пролетното, а предстои финалното „Математически звезди”.
Златни медали в последния кръг са спечелили Елеонора Пашова и Николай Найденов, сребърни медали – Румен Хаинов, Луко Гарноев и Анна Гарноева, бронзови – Йоан Клинчев, Теодора Цветкова и Атанас Воденичаров. Със сертификати са отличени Габриела Попова, Момчил Илиев, Стиляна Футекова, Цвятко Караджов, Владислав Ричев, Аделина Футекова, Божидара Карагьозова, Даниел Райнов, Габриел Калпаков, Петър Попов, Радина Капитанска, Станимира Гърбешкова, Стела Дашева, Цветелина Пашова, Тони Стефанова, Ангел Ефтимов, Иван Караджов и Ростислав Илиев.
Участниците са над 7000 от цял свят.
Всеки кръг от турнира се провежда чрез тест за всяка група/клас с продължителност за решаването му 60 минути. Броят на задачите в теста е 20, от които 15 са с избираем отговор, а 5 – със свободен отговор. Задачите се съставят от екип от специалисти и консултанти и са съобразени с изучаваното учебно съдържание в съответните възрастови групи в различните страни.
Директорът на ОУ „20 април” Минка Ланджева уточни, че и на финалното състезание „Математически звезди”, което ще се проведе в периода 16-22 юни 2014 г. ще има отново представители на училището.

Вижте още

Днес църката почита Св. Сава Освещени

Православната църква посвещава 5-ти декември на светеца Св. Сава Освещени, построил в края на живота …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.