Водещи новини

Изтича срокът за подаване на заявление за гласуване по настоящ адрес

На 10 май изтича срокът, в който българските граждани, които имат постоянен и настоящ адрес в различни населени места, могат да подадат заявление за гласуване по настоящ адрес.

Заявлението се подава в общината по настоящ адрес писмено или чрез електронно заявление на страницата на общината.
Утре изтича и срокът за подаване на заявление за издаване на удостоверение за гласуване на друго място.
„Такова удостоверение се издава на кандидатите, на членовете на Централната избирателна комисия и Районните избирателни комисии, наблюдателите, като с това удостоверение биха могли да гласуват в секцията, избрана от тях, т.е там, където ще бъдат наблюдатели, съответно членовете на Районната избирателна комисия и на ЦИК – в мястото, където се намира”, обясни пред журналисти говорителят на ЦИК Александър Андреев.
Според новите правила от лявата страна на бюлетината за изборите за Европейски парламентще бъдат изписани имената на партиите или коалициите, чиито номера ще са в квадратче, а вдясно – номерата на кандидатите, които ще са в кръгчета.
На 25 май ще гласуваме с „Х“ и „V“, задължително със син химикал.
Размерът на бюлетината е утвърден с технически образец и е малко по-дълъг от лист А4. Готовите бюлетини се получават от печатницата на БНБ по места в присъствието на упълномощени представители от съответната областна администрация, членове на Районната избирателна комисия, Министерство на финансите и ЦИК.
17 май пък е срокът, в който гражданите, ако установят непълни данни или грешки в избирателните списъци, могат да заявят отстраняването им в съответната община.

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.