понеделник , 20 май 2024
Водещи новини

Софийски фестивал на науката – различава ли се мозъкът на жената от този на мъжа?

Можем ли да променяме човешките гени и какви опасности крие манипулираната репродукция? Адска жега или нова ледникова епоха – какво ни чака? Различава ли се наистина мозъкът на мъжа от този на жената? Възможно ли е да сме дошли от Марс? Кои ще са технологиите и професиите на бъдещето? Къде е душата на машината?

Това са само част от въпросите, чиито отговори ще търсят организаторите на Софийския фестивал на науката тази година.    
Той ще се проведе от 8 до 11 май в парк Заимов в столицата. Фестивалният комплекс се намира в Театър София и шатри в парка около него.
От микроскопичния свят на нано-частиците до тайните на необятния космос – човешкото любопитство не познава граници, а също и програмата на фестивала, организиран от Британския съвет в България и Министерство на образованието.
На фестивала ще откриете по нещо интересно за всяка възраст, професия или занимание, пише в прессъобщението на Британския съвет.
В един от фестивалните дни Франк Бърнет -невроендокринолог и първият професор по комуникация на науката в Обединеното кралство, ни кани да се запознаем с мозъка си, вместо просто да го използваме! Кои части за какво отговарят? Какво обърква мозъка? Има ли мозъкът таен живот? Има ли разлика между мозъка на мъжа и този на жената? Забавен микс от демонстрации и игри, които ще ни помогнат да научите повече за мозъка си.
Освен че притежава невероятна харизма, Франк Бърнет е сред основателите на най-големия британски фестивал на науката – този в град Челтнъм, където се провежда международният финал на конкурса „Лаборатория за слава FameLab”.

Вижте още

Ваканциите на учениците през 2024 година

МОН публикува предстощяите ваканции и неучебни дни през 2024 г. Първата ще е междусрочната, която …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.