Учителят на годината ще се избира по нов начин

Признанието „Учител на годината” ще се определя по нов начин от тази година.

Това стана възможно с частичната актуализация на Системата за морално и материално стимулиране на учители в Община Панагюрище. По идея на зам.-кмета Галина Матанова, вместо разширена комисия, достигала през годините и до 20 човека, имащи право на глас, от 2014 година изборът ще прави 6-членна комисия, а седмият глас ще идва от онлайн гласуването в сайта на Общината. Общинският съвет одобри промяната на последното си редовно заседание миналата седмица.
Председателят на комисията по образование, култура, младежки дейности и спорт Недялка Наплатанова уточни, че гласуващите в новата комисия ще представят протоколи от институциите и организациите, които представляват. Избора на колегите си ще представят председателят на просветната комисия на Общинския съвет, председателят на Синдиката на учителите в общината, зам.-кметът по хуманитарни дейности, директорът на Дирекция „Образование, култура и социални дейности” в Общинска администрация, представител на Съвета на директорите на учебни заведения и член на Общинския младежки парламент.
Наградата, която има и парично измерение,традиционно ще се връчва на концерта, посветен на 24 май или коктейла, даван от кмета на общината по повод Деня на българската просвета и култура и славянската писменост.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.