неделя , 28 април 2024

Намаляват административната тежест на бенефициентите по европрограмите

Правителството прие постановление за условията и реда за определяне на изпълнител от страна на бенефициентите на безвъзмездна финансова помощ от Европейския фонд за регионално развитие,

Европейския фонд за морско дело и рибарство, Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм. Това преессъобщение разпространиха преди час от Правителствената пресслужба.
Нормативният акт предвижда мерки за повишаване на ефективността, ефикасността и постигане на икономичност при разходване на средствата от ЕС при избора на изпълнител от страна на бенефициентите по проекти, съфинансирани от Европейските фондове. Основен акцент е намаляването на административната тежест върху бенефициентите.
Правителството е приело и национални правила за допустимост за разходите по оперативните програми, съфинансирани от Европейския фонд за регионално развитие, Европейския социален фонд и Кохезионния фонд на ЕС, за финансовата рамка 2014-2020 г. Това е един от основните актове, необходими за стартиране на изпълнението на оперативните програми.Отчетен е и подходът на ЕК по отношение на определянето на допустимостта на разходите и разширените възможности за прилагане на опростени разходи през периода 2014-2020 г.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.