четвъртък , 28 март 2024

9 заявления за ин витро

Девет семейства са подали заявления за финансова подкрепа за ин витро процедура в установения от общината срок, който изтече миналата седмица.

Десет бебета се родиха в община Панагюрище, благодарение на финансовата помощ, отпусната от Община Панагюрище през 2012  и 2013 години на семейни двойки за насърчаване раждаемостта чрез метода ин витро. Това обяви на първата си за годината пресконференция на 3 февруари председателят на Общинския съвет Веселина Зумпалова-Ралчева. Тя със задоволство подчерта, че сред родените има две двойки близнаци.
Финансовата помощ, която се отпуска от Община Панагюрище, съгласно решение на Общински съвет – Панагюрище, за насърчаване на раждаемостта чрез ин витро е еднократна в размер ДО 5 000 лева. Решението на ситипарламента за насърчаване на раждаемостта е от пролетта на 2011 година.Един от най-големите му застъпници по онова време бе Веселина Зумпалова- Ралчева. С писмо от 07.02.2011 г. до тогавашния председател на Общинския съвет тя предложи „Създаване на фонд за подпомагане на процедури „Ин витро” на семейства от община   Панагюрище“.
 

 

Вижте още

Момче е първото бебе за 2024 година, момиче е последното за 2023-та

Христо Ангелов Чочев е първото бебе, родено в МБАЛ „Уни Хоспитал“ за 2024 година. Той …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.