Водещи новини

Пет приоритета в Общинската програма за закрила на детето

Общинската програма за закрила на детето за 2014 година и отчета за 2013 година приеха на вчерашното си заседание от комисията по образование, култура, младежки дейности и спорт на Общинския съвет.

Сред дейностите, записани в документа за настоящата година са развиване на мрежата от социални услуги – приемна грижа, консултиране на деца и семейства при констатирани кризи, превенция в изоставянето на деца, финансово стимулиране при раждането на дете, предотвратяване постъпването на дете в институция.
Програмата е разработена по пет приоритета, всеки от които с конкретни цели, дейности, отговорни институции, финансово осигуряване, показатели и срок за изпълнение. Председателят на просветната комисия Недялка Наплатанова коментира при единодушното приемане на документа, че е доста подробен, реалистичен и за миналата година изпълнен почти на 100%.
Приоритети в Програмата са – Намаляване на детската бедност, създаване на условия за социално включване на децата; Подобряване здравето на децата; Осигуряване на равен достъп до качествена предучилищна подготовка и училищно образование; Насърчаване на участието на децата; Спорт, култура и дейности за свободното време.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.