Водещи новини

В Панагюрище днес разискваме отчета на бюджета

Днес от 18 часа в заседателната зала на Общинския съвет ще е общественото обсъждане на отчета на общинския бюджет за 2013 година.

Днес след обяд от 16.30 часа ще е и общественото обсъждане на същия отчет в с.Панагюрски колонии, с което обсъждането на приходите и разходите в общинската хазна за миналата година по селата приключва. Изпълнението на миналогодишната финансова рамка на община Панагюрище първо бе представено в селата Поибрене и Оборище -16 април, на другия ден в Баня и Бъта, на 22 април в Попинци, а вчера в Левски и Елшица. Навсякъде хората се интересуваха повече от решаване на трупани с години проблеми, отколкото от отчета на бюджета. Основният въпрос, който задаваха по отчета, бе как се разпределят парите за капиталови разходи по селата и как се определят обектите, които ще се благоустрояват. Във всички кметства на общината обсъждането откриваше председателят на Общинския съвет Веселина Зумпалова-Ралчева, която обясняваше първо промените в Закона за бюджета и причината проектобюджет и отчет за предходната година този път да се обсъждат поотделно,  а не заедно, както е било винаги досега от началото на прехода. Г-жа Ралчева разясняваше на хората и новостта, че през ноември 2014 година ще се прави и обществено обсъждана на проектобюджета  за 2015 година. Във всички кметства по време на обсъждането на отчета на бюджета за 2013 година присъстваха представители от финансовата дирекция в Общинска администрация и по 1-2 общински съветници. В някои от селата в разискването се включи и народният представител Христо Калоянов. Текущото изпълнение на общинския бюджет към 31 декември 2013 година е 13 732 837 лева, което е 88.88% от разчета за годината.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.