Водещи новини

И „агенти под прикритие” следят за великденските храни

Засилени проверки за качеството на великденските храни започнаха инспектори от Областната дирекция по безопасност на храните в Пазарджик.

Под контрола на проверяващите подлежат основните за празничната трапеза продукти – яйца, козунаци и агнешко месо, съобщиха от telekabeltv.bg.
Седмица преди Великден инспектори от Областната дирекция по безопасност на храните следят за нарушения при основните великденски храни, които хората ще консумират по време на празниците. И въпреки че досега не са открити груби нарушения, проверките продължават, обещават инспекторите. Най-честите нарушения при месните продукти са начинът им на съхранение и неясният им произход.
От БНТ в свой репортаж акцентираха, че за да не се предлагат по витрините некачествени стоки, Агенцията по безопасност на храните ще разчита и на доброволци, които ще търсят опасни продукти без документи или с изтекъл срок на годност. Те няма да получават заплата, но ще бъдат вписани в специален регистър. Внезапни проверки по магазините ще извършват и т.нар. „агенти под прикритие” от мобилните групи на агенцията, които са 6 за цялата страна.

Вижте още

Десетки продължват да са свободните работни места в общините Панагюрище и Стрелча

Дирекция „БЮРО ПО ТРУДА”  – Панагюрище съобщава, че към 27 февруари работните места за специалисти …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.