неделя , 28 април 2024

Ателие за търсене на работа ще подпомага млади хора

На практика под различна форма в Бюрото по труда се предоставят услугите, които се предлагат в Ателиетата за търсене на работа, обясни за oshtepan.com директорът Цеца Богоева.

Това е една от най-новите форми, които подпомагат младите хора в търсенето им на работа. Към момента такова ателие има в Пазарджик. По процедура те обикновено се водят от психолози, но заради недостига на тези специалисти, в дирекцията в Панагюрище се предвижда да бъдат канени психолози от други бюра по труда.
Основните теми, по които се работи в Ателиетата са изготвяне на документи за кандидатстване, изграждане на личен професионален проект, подготовка за представяне на интервю, изграждане на поведенчески план, източници на информация за свободните работни места. Богоева подчерта, че стремежът в Панагюрище е да се работи индивидуално с младите хора. Немалка част от темите, които се обявяват в Ателиетата в страната, в малко по-разширен състав, се дискутират като част от групови мероприятия по различни проекти в Панагюрище и към момента.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.