Започват обсъждания по отчета на бюджета

Отчета на бюджета на общината за 2013 година започнаха да разглеждат вчера две от комисиите на Общинския съвет – по териториално и селищно устройство, и по бюджет и икономика.

Посочени бяха ориентировъчни дати за обсъжданията, които представители на местната законодателна власт ще проведат в селата. По наредба обсъжданията по отчета на годишната финансова рамка на Общината се организират от председателя на Общинския съвет. Самият отчет трябва да се приеме до 31 декември на годината, следваща отчетната.
Не за пръв път при обсъждането на числата, съветниците изразиха недоумение защо държавата промени доскорошната практика отчета на бюджета да се разглежда заедно с новия бюджет. Според тях с въведената промяна частично се обезсмисля разглеждането на отчета, защото цифрите не се проследяват в логичната си последователност и има опасност от формализиране на процеса.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.