Оригиналът на съкровището в родното Панагюрище – от 16 април до 1 юни

Оригиналът на Панагюрското златно съкровище ще посреща своите гости в родното Панагюрище от 16 април до 1 юни, съобщават от Историческия музей.

До тогава, а и след това в специално изградената зала-трезор могат да бъдат разгледани копията на безценните девет съда. Наред със залата-трезор, без прекъсване работи и Природонаучния музей.
На 19 август миналата година бе открита строителната площадка по проекта „Панагюрище – столица на свободата”, по който бяха реконструирани къщите музеи „Райна Княгиня”, Лекова, Дудекова и Тутева. Проектът приключва на 7 май, като основната част от работата остава по централната сграда на Историческия музей и изграждането на Посетителски информационен център.
От Общината отчетоха, че през миналата година приходите на музея са били силно завишени – 179 000 лева, в резултат на големия брой туристи – над 70 000 души.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.