Министър Терзиева отново говори за яз. „Луда Яна”

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева обърнала внимание на новата политика на правителството за строеж на язовири за питейно водоснабдяване, което започвало след повече от 20 години. 

Осигурени са 23 млн.лв. в бюджета на министерството за тази година за съфинансиране на заема от Световна банка, с които започва строителството на язовирите „Пловдивци“ и „Луда Яна“ и се извършва подготовката на рехабилитацията на яз. „Студена“ и проектирането на яз. „Нейковци“, съобщават още от министерството. Терзиева е говорила по темата при откриването на Деветата конференцията „Стратегическа инфраструктура България 2014“.
Близо 90 км нови пътища от републиканската мрежа ще бъдат изградени до края на годината, обявяват още от регионалното министерство. Подчертано е, че приоритет за правителството е завършването на големите инфраструктурни проекти, започнати от няколко правителства. Това са двата Лота на АМ „Марица“, Лот 4 на АМ „Струма“ – Сандански- Кулата, обходният път на Враца и първата част от Западната дъга на Софийския околовръстен път.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.