неделя , 28 април 2024

Периодично ще обучават медици в САЩ

Кампанията Дар за живот на Асарел Панагюрище Здраве ООД ще се развива тепърва, обяви вчера на пресконференция управителят на дружеството, приватизиращо Многопрофилна болница за активно лечение Събо Николов д-р Борислав Ацев.

«Дар за живот» е началото на изграждането на нов болничен комплекс и е насочена към подпомагане пациентите със сериозни заболявания и развитие на кадрите, заяви още д-р Ацев. Ще продължи практиката да се канят водещи специалисти от чужбина, като ще има хора, които ще се обучават в Бостън при д-р Валентин Атанасов. Коремният хирург бе един от тримата лекари, осигурили специализирани безплатни прегледи този понеделник. От 10 до 12 март 36 души с хирургични заболявания и тумори са се отзовали, на 6 са извършени интервенции с лапароскопска техника.
Д-р Ацев връчи и 41сертификата на лекари, медицински сестри, персонал от панагюрската болница за завършено базисно първо ниво по английски, с пожелание да продължат и във второто. Обучението по Програма за базисно развитие на кадрите и осигуряването на достъп до специализирана помощ за хората, са две от най-важните задачи пред Дар за живот.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.