понеделник , 13 май 2024
Водещи новини

Няма да променят Методиката за парите за спортните клубове

До 7 март беше срокът за представяне отчетите от спортните клубове, на база на които ще бъдат разпределяни средствата им от Общината за настоящата година, припомни на вчерашното заседание на комисията по образование, култура, младежки дейности и спорт председателят й Недялка Наплатанова.

За да представи позицията на Асоциацията на спортните клубове в общината, на срещата присъстваше и председателят й – Иван Нетов. Сред обсъжданите писма в Асоциацията са били искане от СК „Пан-Волей” за целева субсидия от 3000 лева, молба от двата лекоатлетически клуба за завишаване на коефициента, по който да бъдат умножавани постиженията им и предложение от колективните спортове. Нетов поясни, че в искането за повишаване на процентите, давани като тежест за участие на зонални състезания, има логика, защото в спортове като баскетбола и волейбола държавните финали са много трудно постижими.
Комисията се обедини около позицията да не променя Методиката, по която се изчисляват средствата за спортните клубове. Тя бе детайлно обсъждана миналата година и съветниците решиха, че за да се види ефективността й, не трябва да се променя. Както и през 2013 година, сметките ще направят Иван Нетов и общинският съветник от БСП Георги Гергинеков. Общата сума за клубовете през 2014 година в бюджета на Общината е 80 000 лева, от които 56 000 лева са за разпределяне, а една трета – 24 000 лева са за футбола.

Вижте още

Девойките на ВК „Пан Волей“ затвърдиха второто си място в групата

Днес  девойките на Волейболен клуб „Пан волей“ победиха като домакини с 3:0 отбора на Свиленград. …

Един коментар

  1. Неделка Тютюнджиева

    Никъде не се споменава туристическо дружество „Бунай“,на което също се полага дял от тази субсидия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.