неделя , 28 април 2024

Удължиха срока за сключване на договора за приватизация на болницата

На извънредното заседание на Общински съвет – Панагюрище днес общинските съветници неизвънредно закъсняха с 15 минути от обявения начален час – 16.30 часа.

Работата им започна мирно и кротко по единствената точка в дневния ред – удължаване на срока за подписване на договора за приватизация на МБАЛ „Събо Николов“ . По всичко личеше, че в мненията на отделните политически групи разлики няма да има. Единствената разлика беше в срока, които двете комисии към Общинския съвет – по бюджет и икономика на общината и здравната, бяха заложили в протоколите си от заседанията. Икономическата, председателствана от Илия Анчев, предложи срокът за подписване на договора за приватизация да бъде удължен до 31 март 2014 година. Здравната комисия,председателствана от Венелин Петров, предложи срокът да е 15 март. Яснота по „разминаването“ на предложените срокове внесе съветничката Надежда Пърлева. Тя обясни, че е добре да се гласува по-дълъг срок заради някои процедурни изисквания: одобряване на дружествения договор от спечелилия конкурса „Асарел-Панагюрище Здраве“ ООД, обява в Държавен вестник за Общо събрание на дружеството, на което да бъде приет дружественият дооговор, и т.н. От изказването й стана ясно, че са допуснати пропуски по казуса около сключването на приватизационния договор, но не стана ясно от чия страна са пропуските.
Дебати от страна на съветниците нямаше и с 18 гласа „за“ и 2 „въздържал се“ срокът  за подписване на договора за приватизация на панагюрската болница беше удължен до 31 март 2014 год.
 

 

Вижте още

Работни места има в изобилие в общините Панагюрище и Стрелча, желаещите за работа са кът

Дирекция „БЮРО ПО ТРУДА”  – Панагюрище съобщава, че къъм 6 март свободните работни местаза специалисти …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.