понеделник , 6 май 2024
Водещи новини

Бончевци избраха логото по екопроект

Логото, предложено от дванадесетокласничката от СОУ „Нешо Бончев” Йоана Йовчева е избрано от жури, съставено от партньорите по проект „Екологичното образование – стъпка към бъдещето на нашата планета”, съобщи директорът на училището Веска Барова.

В обявения още в края на миналата година конкурс участваха и представители на СОУ „Васил Левски” Велинград и кооридинарщ регион – Турция, като партньори. Освен лого, са избрани и девизът и талисманът по проекта, като девизът е на ученичка от Велинград, а талисманът е от турска страна- летящото човече HAN – human and nature. Името на човечето е предложено от друга ученичка на СОУ „Нешо Бончев” – Ивана  Бобекова, което е нейната идея за лого, класирала се на трето място.
Преди окончателното приемане на символите е имало класация на предложенията от двете български училища. Учениците от СОУ „Нешо Бончев” спечелили едно първо място – логото на проекта (Йоана Йовчева), едно второ място – за девиз (на Ивана Бобекова) и две трети места – за лого (Ивана Бобекова) и за слоган – на Яна Кушлова. Наградите ще бъдат връчени в края на март на фестивал на водата, който ще се проведе във Велинград.

Вижте още

Наградиха участниците от детските полицейски управления

Доброволците от детските полицейски управления при ОДМВР-Пазарджик получиха много награди от участието си в Националния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.