Кметове не получават пари, ако не съгласуват капиталовите си разходи

Кметовете на селата в общината са заплашени да не получават средствата си за капиталови разходи, ако преди това не ги съгласуват с ресорната комисия на Общинския съвет – по териториално и селищно устройство.

На снощното си заседание съветниците бяха категорични, че миналогодишната ситуация да не са наясно с намеренията и действията на част от кметовете на населени места, не бива да се повтаря. Председателят на комисията – Надежда Пърлева уточни, че само трима от кметовете са съгласували средствата си за ремонти – на селата Оборище, Левски и Елшица. Кметът на общината Никола Белишки подкрепи комисията и припомни, че в предходни години е имало сериозен контрол от ОбС.
Изрично местните народни избраници решиха, че и средствата за текущ ремонт по поддържане, ремонт и асфалтиране на улици и площади, които за всяко село са по 10 000 лева, също ще трябва да бъдат харчени със знанието на комисията. Стоян Петришки от „Евророма” изказа категорично несъгласие тези пари да се използват за доплащане на обекти от капиталовия списък, каквито често били случаите. Съветници подчертаха, че исканията на комисията са взети като принципни решения от ситипарламента в предишния мандат.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.