събота , 20 април 2024

24 май може да е без шествие

До края февруари зам.-кметът в хуманитарния сектор Галина Матанова събира становища относно визията за провеждане на 24 май – Деня на българската просвета и култура и славянската писменост.

Заедно с тях се сондира мнението на различни организации и институции и относно нуждата от промяна или запазване статута на номинациите за Учител и Творец на годината. До момента въпросите са били поставени пред образователните институции и читалищата, предстои обобщаване позициите на културните институции и медиите. Вероятно ще се организира и обществено обсъждане, на което различните позиции да се чуят, заяви още Матанова. Кметът на общината Никола Белишки допълни, че досега общинското ръководство за последните две години е доказало, че не се страхува да прави нововъведения.
На пресконференцията, дадена от кметския екип днес, стана ясно, че формата на шествието, наследило манифестациите като част от отбелязването на 24 май, е един от основните въпроси, по които мненията са противоречиви.

Вижте още

До 31 март е записването за конкурса „Оборище – факел на свободата“2024

Деветият  Национален конкурс за изпълнение на революционна поезия и проза  „ОБОРИЩЕ – ФАКЕЛ НА СВОБОДАТА” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.