Водещи новини

Покана за доброволно изпълнение по проект

Община Панагюрище е получила покана за доброволно изпълнение относно безвъзмездна финансова помощ по проект от 2009 година – за техническа помощ за изготвянето на прединвестиционен проект за регионалната система за битови отпадъци.

Това съобщи днес кметът на общината Никола Белишки на пресконференция. Сумата, която ще трябва да бъде възстановена е 279 000 лева и е заради процедурата по избора на изпълнител. Градоначалникът поясни, че договорът по проекта за техническа помощ е приключил през юни 2011 година, след което се внася в екоминистерството. Следват забележки и нередности, които настоящият кметски екип трябва да отстранява при реализацията му. 1 116 000 лева е била стойността на договора, а санкцията е 25% от размера му. Срокът за изпълнение на доброволната покана е 2 седмици, през които ако тя не бъде изпълнена, от Управляващия орган по оперативна програма „Околна среда” имат право си удържат сумата по действащите проекти за ВиК – сектора и депото.
Белишки подчерта, че обжалване на санкцията в съда е невъзможно.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.