понеделник , 6 май 2024

Нов дарителски договор за Общината – с „Оптикс” АД

До края на деня кметът на общината Никола Белишки и изпълнителният директор на „Оптикс” АД Иван Чолаков ще сложат подписите си под договор, с който от фирмата ще подпомагат инициативи на местната изпълнителна власт.

На пресконференция днес градоначалникът съобщи, че заради ангажименти на г-н Чолаков, свързани с утрешното посещение на президента Росен Плевнелиев в града ни, подписването на документа се е отложило за следобедните часове.
Стойността на дарителството на „Оптикс” АД е 25 000 лева. Те ще са за „Звезден клас” – 2000 лева, Празникът на детето – 1 юни – 500 лева, Световното първенство по фойерверки – 3000 лева, Международният фестивал „Пъстър свят” – 2000 лева, Националният фестивал „Родолюбиие” – 1000 лева, парад на духовите оркестри – 1500 лева, Международен конкурс „Елена Николай” – 1500 лева, за всички населени места – по 400 лева, за всички читалища – по 400 лева, за Туристическо дружество „Бунай” – 500 лева и за спортни прояви – 1000 лева.
От кметския екип изразиха удовлетворение, че от фирмата са им дали висока оценка и подобно на „Асарел-Медет” АД се предприема подобна стъпка.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Един коментар

  1. Александър Тушлеков

    Има проблясък! Похвално е да се правят дарения. Сега кмета трябва да поеме иницативата.
    Да потърси финансова подкрепа и от другите панагюрски фирми, но за конкретни цели. Дарителите трябва да знаят къде отиват парите им и да могат да правят пвоверки за коректността на разходите. Това е достатъчно да има повече и по-щедри дарители. Трябва да създаде добра организация за изпълнението на цилите . А това което е постигнато , трябва да се поддържа в добро състояние .Тези цели трябва да са за удобство на повечето хора. Не само за мимолетните празници. И да има редовно оповестяване -какво се прави, колко ще струва и срокове за изпълнение. Прозрачността е много важна!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.