Водещи новини

6 бебета са родени ин витро в Панагюрище

Шест бебета в 5 семейства са се родили в община Панагюрище, благодарение на финансовата помощ, отпусната от Община Панагюрище през 2012 година на семейните двойки за насърчаване раждаемостта чрез метода ин витро.

Това стана ясно преди половин час от изказване на председателя на Общински съвет – Панагюрище Веселина Зумпалова-Ралчева по повод благодарствено писмо на две от семействата, сдобили се с рожби ин витро. В писмото си до общинската местна власт – изпълнителна и законодателна, семействата Георгиеви и Дудови благодарят за финансовата помощ, която са получили от Общината и която им е помогнала да сбъднат най-съкровената си мечта – да имат деца. От благодарственото писмо стана ясно, че и двете семейства се радват на дъщерички.
Веселина Зумпалова-Ралчева припомни по време на редовното заседание на Общинския съвет днес, че пет са и семействата, които са получили финансова помощ за ин витро през 2013 година. Очаква се и от тази помощ да има щастливи семейства.
Финансовата помощ, която се отпуска от Община Панагюрище, съгласно решение на Общински съвет – Панагюрище, за насърчаване на раждаемостта чрез ин витро е еднократна в размер ДО 5 000 лева. Решението на ситипарламента за насърчаване на раждаемостта е от пролетта на 2011 година.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.