петък , 26 април 2024

Продават болницата за под 3 милиона и половина лева

Общинските съветници единодушно приеха предложението на Общинска администрация за приватизация на 90% от панагюрската болница на провеждащото се и в момента редовно заседание на Общински съвет – Панагюрище.

Зелена светлина на процедурата приватизация на лечебното заведение бе дадена на 31 октомври 2013 година с решение на местните народни избраници.
Купувачът на болницата е „Асарел-Панагюрище – Здраве“ ООД, чийто управител е д-р Борислав Ацев. Съгласно решението, прието днес от Общинсския съвет, до три месеца приватизаторът трябва да плати за сделката малко над 3 милиона 351 хиляди лева, а в рамките на 7 години да направи инвестиции за близо 21 милиона лева. Друго задължение на бъдещия собственик на болницата и в нея да има поне 14 отделения.
Припомняме, че конкурсната комисия по приватизация на болницата е председателствана от зам.-кмета на общината Георги Павлов, а членове са били адвокат Цветана Чопаринова, общинските съветници Илия Анчев и Надежда Пърлева, Елена Узунова, Илиян Григоров, Атанас Дончев и Паца Матанова от Общинска адвимистрация. Д-р Мирела Делибашева си е направила отвод и на нейно място в комисията е била Боряна Добрева от Общинска администрация.

Вижте още

Работни места има в изобилие в общините Панагюрище и Стрелча, желаещите за работа са кът

Дирекция „БЮРО ПО ТРУДА”  – Панагюрище съобщава, че къъм 6 март свободните работни местаза специалисти …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.