четвъртък , 25 април 2024

Новоиздадените здравни книжки – вече в Регистър

Регистър на личните здравни книжки ще създаде и води Регионална здравна инспекция-Пазарджик.

Новъведението е в изпълнение на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 15 от 2006 г. за здравните изисквания към лицата работещи в детските заведения, специализирани институции за деца и възрастни, водоснабдителните обекти, предприятията, които произвеждат или търгуват с храни, бръснарските, фризьорските и козметичните салони.
Всяка новоиздадена лична здравна книжка ще се заверява и регистрира в Регионална здравна инспекция-Пазарджик, по настоящ адрес на лицето след извършване на предварителните медицински прегледи, считано от 1 януари т.г. Личните здравни книжки, издадени преди влизането в сила на наредбата, се заверяват и регистрират по реда на чл. 4, ал. 4 и 5 /идентичен като при новоиздадените ЛЗК/ след извършване на съответните периодични медицински прегледи и изследвания по чл. 5 от Наредбата. Заверяването на личните здравни книжки ще се извършва срещу представен документ за самоличност и удостоверение за настоящ адрес на лицето, чрез поставяне на печат върху снимката и подпис на длъжностното лице, отговорно за заверката.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.